Google Shopping Proefmaand: Advies, Opzet + 1 maand adverteren

1200x1200-1DEMVHH.jpg
1200x1200-1DEMVHH.jpg

Google Shopping Proefmaand: Advies, Opzet + 1 maand adverteren

105.00

Boost je verkoop met Google Shopping

Boek direct

Verkoop meer in je webshop met Google Shopping

Ben je benieuwd of Google Shopping misschien wat voor jouw webshop is? Lees dan vooral verder!

Waarom Google Shopping?

Het verschil tussen adverteren bij Google Shopping vs. andere kanalen is dat men in Google Shopping gericht op zoek gaat naar een bepaald product om te kopen. Op social media ben je meestal helemaal niet bezig met winkelen als je een advertentie ziet, waardoor een klik op bijv. een Facebook of Instagram ad minder snel tot een aankoop zal leiden vergeleken met een advertentie in een zoekmachine zoals Google.

Bij Shopping heb je ook nog het voordeel dat je pas voor de klik betaalt wanneer iemand al de prijzen en verzendkosten heeft gezien en vergeleken met andere aanbieders. De bezoeker weet dus al van tevoren waar hij/zij aan toe is als je dit duidelijk op Google Shopping communiceert.

Een voorbeeld van zoekresultaten in Google shopping voor "glitter ballonnen"

Een voorbeeld van zoekresultaten in Google shopping voor "glitter ballonnen"

Is het wat voor mijn webshop?

Of je wel of niet succesvol zal zijn met Google Shopping hangt van een aantal factoren af. 

 1. Heb je enorm veel prijsconcurrentie of ben jij grotendeels de voordeligste op jouw productcategorie?
 2. Verkoopt je shop al goed zonder Google Shopping of heb je nauwelijks bestellingen ondanks veel verkeer?
 3. Verkoopt elke andere kleine tot grote webshop hetzelfde product of merk als jij, voor dezelfde prijs?
 4. Adverteren jouw grootste concurrenten ook op Google Shopping?
 5. Zijn jouw huidige best-verkopende producten ook de voordeligste vergeleken met je concurrent?

>> 3xJA of meer? Google Shopping is waarschijnlijk op dit moment niet geschikt om te adverteren voor jouw productaanbod, of je moet een strakke selectie gaan maken o.b.v. de best presterende producten op dit moment en deze testen in Google Shopping.

>> 3xNEE of meer? Tijd om Google Shopping te proberen! Dan is dit pakket ideaal voor jou die ontzorgd wil worden bij het technische opzet gedeelte.

Wat krijg je bij de proefmaand?

 • Ik koppel jouw webshop aan het Google Shopping (Merchant) account en zorg (desnoods in samenwerking met jouw developer) dat het technische gedeelte in orde is zo dat je kunt gaan adverteren.
 • Ik zet jouw eerste Shopping campagne op en optimaliseer deze
 • We analyseren samen de resultaten na 1 maand en bekijken of het de investering waard is om door te gaan.

Voorwaarden

 1. Het gemelde tarief is éénmalig, je zit verder nergens aan vast. Zie het als een vrijblijvende "proefmaand" van Google Shopping! Wel betaal je het tarief van de proefmaand vooraf, eenvoudig via digitale factuur met betaallink voor iDeal.
 2. Je betaalt zelf voor de advertentiekosten die via jouw Google AdWords account lopen - we spreken samen het dagbudget af van tevoren zo dat je weet waar je aan toe bent.
 3. Je hebt een webshop die gebouwd is in Shopify, Woocommerce, Shoppagina, Lightspeed (SEOshop) of een ander systeem dat Google Shopping adverteren toelaat. Weet je het niet zeker? Vraag het aan mij en ik zoek het uit.
 4. Heb je Mijnwebwinkel? Er is NU eindelijk een manier om te adverteren in Google Shopping! Dit gaat wel via een derde partij, met een maandabonnement van hun. Dit abonnement kost €19,- per maand wanneer je max. 500 producten in je webshop hebt. De kosten van het abonnement zijn voor jouw rekening, de rest regel ik voor je!
 5. De algemene voorwaarden zijn ook van toepassing.